• Status ogłoszenia o naborze:Rozstrzygnięte
    • Numer ogłoszenia:61/2018
    • Wydział:WYDZIAŁ WSPÓŁPRACY ZAGRANICZNEJ
    • Miejsce pracyPraca w budynku przy ul. Plac Teatralny 2 w Toruniu, w godzinach: poniedziałek, środa, czwartek - 7.30 - 15.30, wtorek – 7.30-17.00, piątek – 7.30-14.00
    • StanowiskoWOLNE STANOWISKO PRACY W WYDZIALE WSPÓŁPRACY ZAGRANICZNEJ W DEPARTAMENCIE WSPÓŁPRACY MIĘDZYNARODOWEJ
    • Wymiar etatupełen
    • Ilość etatów1
    • Data ogłoszenia2018-09-19
    • Termin składania dokumentów2018-10-01
    • Sposób składania dokumentóww zamkniętych kopertach na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Kujawsko-Pomorskiego Departament Organizacyjny Wydział Kadr 87-100 Toruń, Pl. Teatralny 2, p. 240, z dopiskiem: „Oferta Pracy nr 61/2018”
    • Miejsce składania dokumentówUrząd Marszałkowski Województwa Kujawsko-Pomorskiego w Toruniu Departament Organizacyjny Wydział Kadr 87-100 Toruń, Pl. Teatralny 2, p. 240
    • Wymagania w stosunku do kandydatów - niezbędnea) wykształcenie wyższe drugiego stopnia na kierunku romanistyka,
      b) biegła znajomość języka francuskiego i hiszpańskiego,
      c) co najmniej roczny staż pracy zawodowej na stanowisku związanym z organizacją zagranicznych wizyt i wyjazdów oficjeli,
      d) co najmniej roczny staż pracy zawodowej na stanowisku pracy w urzędzie administracji publicznej,
      e) niekaralność za umyślne przestępstwa ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwa skarbowe,
      f) nieposzlakowana opinia.
    • Wymagania w stosunku do kandydatów - dodatkowea) wiedza z zakresu administracji samorządowej,
      b) znajomość protokołu dyplomatycznego,
      c) znajomość języka hiszpańskiego,
      d) bardzo dobra znajomość pakietu MS Office,
      e) umiejętność analitycznego myślenia, wysoka kultura osobista, skrupulatność, umiejętność pracy w zespole, komunikatywność, samodzielność.
    • Zakres wykonywanych zadań na stanowisku - podstawowya) prowadzenie działań związanych z budowaniem i rozwijaniem nowych partnerstw w zakresie inicjowania projektów mających na celu współpracę Województwa z partnerami francusko- oraz hiszpańskojęzycznymi,
      b) merytoryczne i logistyczne przygotowanie wizyt delegacji zagranicznych,
      c) obsługa logistyczna i językowa delegacji zagranicznych w województwie,
      d) tłumaczenie pisemne z języka francuskiego, hiszpańskiego na język polski oraz z języka polskiego na język francuski, hiszpański tłumaczeń dokumentów związanych ze współpracą międzynarodową województwa,
      e) tłumaczenia ustne spotkań przedstawicieli Województwa z partnerami francusko – i hiszpańskojęzycznymi,
      f) prowadzenie korespondencji oraz dokumentacji związanej z realizowanymi porozumieniami o współpracy zagranicznej,
      g) współpraca z placówkami dyplomatycznymi,
      h) obsługa spotkań z partnerami zagranicznymi,
      i) współpraca z instytucjami i organizacjami z Polski i zagranicy w zakresie inicjatyw zagranicznych Województwa.
    • Zakres wykonywanych zadań na stanowisku - dodatkowybrak
    • Lista wybranych kandydatów- p. Marlena Fiderewicz, zamieszkała w Toruniu
    • Uzasadnienie wyboruWybrana kandydatka spełniła wszystkie wymagania formalne i osobowościowe oraz wykazała się dobrą znajomością zagadnień merytorycznych wynikających z realizacji zadań na stanowisku pracy w Wydziale Współpracy Zagranicznej w Departamencie Współpracy Międzynarodowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Kujawsko – Pomorskiego w Toruniu.